Environ susține mișcarea fizică și mentală

Weekend-ul trecut, Asociația Environ a susținut mișcarea  fizică și mentală la două evenimente importante din București: turneul de șah clasic ”Campionatul Capitalei” și primul triatlon de mindfulness din lume, Wanderlust.

Sub sloganul ”Tot natura este regina!” mesajul reciclării echipamentelor electrice vechi a ajuns la Campionatul Capitalei organizat la Palatul Parlamentului, unde zeci de șahiști au fost încurajați să facă o mutare potrivită pentru Planetă: să recicleze.

„Sunt aici pentru a vă încuraja să câștigați și mai ales să reciclați echipamentele electrice și electronice defecte, adică fluxul de deșeuri cu cea mai rapidă creștere din lume. Cu siguranță vă întrebați ce au în comun reciclarea și șahul. Cred că pentru oamenii de aici respectul, corectitudinea și regulile chiar contează și am convingerea că fiecare jucător înțelege consecințele mișcărilor„greșite”. O mișcare greșită înseamnă inclusiv aruncarea deșeurilor la întâmplare.” a declarat colega noastră Ana Maria Rădulescu în deschiderea evenimentului de joi.

La Wanderlust, festival dedicat starii de bine prin yoga, fitness și meditație, a fost expus și cel mai recent proiect Environ – Metamorfoza, arătând concret cât de frumos și inedit pot fi reinventate obiectele vechi: de la electronice vechi la bijuterii.

„Faptul că suntem în natură, ne mișcăm și respirăm e un prilej în plus pentru a ne reaminti să prețuim și să protejăm darurile pe care natura ni le oferă în mod gratuit și care fac posibilă viața pe Pământ: aer, apă, sol. Metamorfoza îndeamnă la un moment de pauză (take a moment) în care să devenim mai conștienți de impactul ecologic al acțiunilor noastre și ne schimbăm mindsetul în ceea ce privește viața pe această planetă.” – a declarat Roxana Puia, director de marketing Environ

Cei prezenți la la festival au avut posibilitatea să recicleze nu doar DEEE-urile, ci și sticla, plasticul și hârtia în pubele cu mesaje simpatice – un concept creativ marca Environ.