Reciclarea, întotdeauna alegerea corectă la AFI Cotroceni. Expoziția Recycling is a choice – Tu alegi cum vrei să fie

În perioada 20 mai – 6 iunie, AFI Cotroceni, cel mai mare mall din România, va găzdui expoziția ,,Recycling is a choice! Tu alegi cum vrei să fie!” organizată de Asociația Environ.

Campania își propune să transmită un semnal de alarmă cu privire la importanța modului în care alegem să gestionăm deșeurile electrice, arătând că există întotdeauna două opțiuni și fiecare dintre ele are un impact total diferit asupra mediului înconjurător.

Vizitatorii expoziției ,,Recycling is a choice” vor avea ocazia să admire în oglindă consecințele aruncării la întâmplare a cinci tipuri de echipamente electrice vechi versus rezultatele obținute atunci când acestea sunt reciclate.

,,Modul în care ne raportăm la deșeurile pe care le producem este o alegere cu un impact foarte important asupra calității vieții noastre: putem alege să nu ne pese unde, ce și cum aruncăm sau putem alege să reciclăm. Altfel spus, putem alege să poluăm și să ne facem rău singuri sau putem alege nu doar să evităm dauna asupra mediului, ci și să dăm o nouă viață produselor. În cadrul acestui proiect care reprezintă o antiteză clasică între bine și rău, încercăm să expunem practic și pe înțelesul tuturor de ce reciclarea este întotdeauna  alegerea corectă”, a declarat Roxana Puia, director de marketing Asociația Environ.

Tot în cadrul expoziției a fost amenajat un punct de colectare pentru telefoanele mobile sau tabletele vechi. În România există circa 22 milioane telefoane mobile nefolosite cu potențial imens de poluare a mediului înconjurător. Din dorința de a încuraja renunțarea responsabilă la telefoanele mobile, Asociația Environ organizează un concurs astfel că vizitatorii care predau aceste dispozitive pe perioada derulării campaniei, pot câștiga prin tragere la sorți un smartphone de ultimă generație. Detalii și regulament sunt disponibile aici 

Proiectul ,,Recycling is a choice! Tu alegi cum vrei să fie!” face parte din campania “AFI deschis la experiențe”. Gândit ca un spaţiu al diversităţii de petrecere a timpului liber, AFI Cotroceni oferă numeroase oportunităţi de relaxare şi divertisment, de la shopping, la cinema, locuri de joacă, cafenele etc. La acestea se adaugă acum şi proiectele educaţionale şi artistice care atrag clienţii dornici de noi experienţe.

După succesul expoziției – Amintirile rămân cu tine! Electronicele merg la reciclare! – organizată alături de Asociația Environ în vara anului trecut, am decis să continuăm acest parteneriat pentru a educa și impulsiona clienții AFI Cotroceni să recicleze corect deșeurile electronice”, a declarat Anca Buzatu, director de marketing AFI Cotroceni.

În lume se generează anual circa 54 milioane de tone de deșeuri electrice, dintre care doar 20% sunt reciclate oficial. Începând cu 1 ianuarie 2021, România trebuie să atingă o țintă de colectare și reciclare pentru DEEE de 65%.

Despre Asociația Environ

Asociaţia Environ este o organizaţie colectivă, non-guvernamentală şi non-profit care instituie în România principiul european al răspunderii extinse a producătorului în domeniul deşeurilor de echipamente electrice şi electronice, promovând activ de peste 14 ani conceptele de colectare selectivă, reciclare, economie circulară și sustenabilitate.

Despre AFI Cotroceni

Inaugurat în 2009, AFI Cotroceni este cel mai mare mall din România, cu o suprafață comercială închiriabilă de peste 90.000 mp. AFI Cotroceni pune la dispoziția clienților săi zeci de branduri de fashion & accesorii, electronice sau home & deco, cel mai mare food court dintr-un spațiu comercial din România, dar și o zonă generoasă de entertainment, care cuprinde numeroase oportunități de petrecere a timpului liber. Dintre acestea, cele mai apreciate de vizitatori sunt patinoarul indoor sau Museum of Senses – un spațiu expozițional care propune o călătorie într-o lume a senzațiilor și iluziilor optice.

Rețeaua națională de puncte de colectare Environ vă oferă posibilitatea de a elimina în mod corect și responsabil deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE)

app-store
google-play