România Reciclează®

Sub sloganul „DEEEgeaba păstrezi deșeurile de echipamente electrice și electronice”, ENVIRON derulează, începând cu 2018, campania de informare și colectare a deșeurilor electrice de la populație, „România Reciclează”.

De la o ediție la alta, România Reciclează și-a confirmat statutul de mișcare națională așa cum ne propuneam la lansarea primei ediții, în iunie 2018, atrăgând un număr tot mai mare de susținători, atât din rândul persoanelor fizice care aleg să recicleze, cât și al autorităților publice implicate activ în derularea campaniei.

Consecvența și seriozitatea acțiunilor noastre, dublate de eforturile de comunicare prin cât mai multe canale, ne-au dovedit că românii sunt dispuși să recicleze și să se implice în astfel de campanii atunci când sunt informați corespunzător, dar mai ales când au încredere în program. Susținerea la nivel local este esențială – afișul de la dispensarul din sat, flyer-ul care ajunge acasă, în cutia poștală și mai ales „gura lumii” sunt cele mai sigure căi prin care mesajul nostru ajunge la oameni, iar deșeurile la reciclare. Când acțiunile de colectare sunt vizibile la televizor, în ziar, sau la magazinul de la colț sau se aud la radio, rata de succes crește considerabil.

Susținerea din partea autorităților rămâne în continuare un factor cheie în succesul unui astfel de program și sperăm ca în 2023 să dublăm numărul autorităților responsabile care se implică în campanie.