Deșeuri electrocasnice mari (LDA)

ENVIRON vă pune la dispoziție servicii pentru reciclarea electrocasnicelor de mari dimensiuni: plite electrice și alte echipamente pentru procesarea alimentelor, mașini de spălat, uscătoare mașini de spălat vase, iluminat, echipamente de larg consum, echipamente de îngrijire personală ș.a
Asigurăm soluții complete pentru gestionarea corectă pentru orice fel de aragaz vechi, mașină de spălat sau alt aparat electorcasnic, aflat la sfârșitul ciclului de viață.

De ce și cum se reciclează electrocasnicele mari?

Unele mașini vechi de spălat, la fel ca și aragazele și cuptoarele au în componența lor mercur – un pericol pentru mediu, în special pentru apele subterane.

Procesul implică:

  • Presortare
  • Decontaminare – baterii, acumulatori, condensatori
  • Mărunțire și separare magnetică și inductiva

Pe linia de reciclare electrocasnice mari sunt recuperate o mulțime de materiale – oțel, aluminiu și alte metale, dar și sticlă, plastic, carton sau lemn.

Cine e responsabil pentru reciclarea de masini de spalat?

Fie că dețineți un magazin fizic sau online prin care comercializați electrocasnice de mari dimensiuni (plite electrice, mașini de spălat, uscătoare, mașini de cusut etc.), fie că produceți sau importați astfel de produse, legea vă obligă să plătiți taxa de gestionare a DEEE pentru produsele comercializate. Neîndeplinirea obligațiilor de mediu implică amenzi de până la 50.000 lei sau chiar suspendarea temporară a activității.

Soluții:

ENVIRON preia responsabilitatea legală privind gestionarea echipamentelor electrice la finalul ciclului de viață, atunci când devin deșeuri.

Contactați-ne și vom găsi soluția potrivită pentru a vă îndeplini obligațiile de mediu!

 

Dacă ești persoană fizică și cauți pur și simplu un centru de reciclare mașini de spălat, scrie-ne aici.

Solicită oferta ENVIRON

Pentru a primi o ofertă personalizată privind transferul de responsabilitate în domeniul DEEE, pentru solicitare containere colectare sau alte propuneri de colaborare, vă rugăm să completați formularul