Gorjenii reciclează deșeurile electrice în cadrul campaniei ,,România Reciclează”

Campania națională de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice și a bateriilor uzate ,,România Reciclează” a ajuns în județul Gorj. Asociația Environ și Serviciul Județean de Gestionare a Deșeurilor și Activități de Salubrizare Gorj în parteneriat cu autoritățile publice locale organizează în perioada septembrie – octombrie 2020, acțiuni de colectare a deșeurilor electrice în 50 de localități din județ.

Colectarea deșeurilor se realizează gratuit de la domiciliu, în baza unei solicitări efectuate pe adresa de e-mail logistica@environ.ro sau la telefon 031.827.0000, iar participanții sunt recompensați pe loc cu tichete valorice în funcție de greutatea și tipul echipamentelor predate. De exemplu, pentru un frigider pot primi tichete în valoare de 20 de lei, iar pentru o mașină de spălat rufe tichete în valoare de 30 de lei. Acțiunile de colectare din cadrul campaniei ,,România Reciclează” se realizează cu respectarea măsurilor de protecție anti COVID19.

Campania ,,România Reciclează” începe săptămâna aceasta în localitățile Bălănești,  Telești, Brănești, Câlnic și Stănești și continuă în săptămâna 14-18 septembrie cu Baia de Fier, Polovragi, Bălțeni, Rovinari, Runcu, Lelești, Negomir și Drăguțești, urmând ca pe 17 septembrie să se desfășoare în municipiul Târgu Jiu. Calendarul acțiunilor de colectare este actualizat permanent pe pagina campaniei www.reciclamimpreuna.ro/romania-recicleaza, precum și pe pagina de Facebook a Asociației Environ www.facebook.com/EnvironDEEE.

,,Ne bucurăm să revenim în județul Gorj după rezultatele foarte bune pe care le-am înregistrat în 2019 când am colectat circa 60 de tone din 30 de localități. Anul acesta, numărul primăriilor care s-au alăturat campaniei este aproape dublu și avem încredere că în scurt timp vom reuși o nouă premieră: implementarea unui program funcțional de colectare a deșeurilor electrice într-un întreg județ din România, sperând ca exemplul autorităților din Gorj să fie preluat curând și de alte județe din țară. Avem nevoie de o reluare constantă a acțiunilor de informare și colectare până când reciclarea va deveni un obicei în toate gospodăriile din România”, a declarat Roxana Puia, director de marketing Asociația Environ.

Campania ,,România Reciclează” organizată de Asociația Environ și Asociația SNRB se află la a cincea ediție națională și  are drept obiective creșterea nivelului de informare în rândul cetățenilor cu privire la importanța colectării selective a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și a bateriilor vechi și încurajarea predării spre reciclare a acestor tipuri de deșeuri periculoase și extrem de nocive pentru mediul înconjurător și sănătatea populației.

Lansat în iunie 2018, „România Reciclează” a devenit de la o ediție la alta un program național funcțional de colectare în cadrul căruia mii de români au predat spre reciclare peste 400 de tone de aparatura electrică veche și baterii uzate. Ținta României de colectare a deșeurilor electrice și electronice pentru anul 2020 este de 45%.

Asociaţia Environ și Asociația SNRB sunt două organizaţii colective, non-guvernamentale şi non-profit care instituie în România principiul european al răspunderii extinse a producătorului în domeniul deşeurilor de echipamente electrice şi electronice, respectiv al deșeurilor de baterii și acumulatori, promovând activ de 13 ani conceptele de colectare selectivă, reciclare, economie circulară și sustenabilitate.

Rețeaua națională de puncte de colectare Environ vă oferă posibilitatea de a elimina în mod corect și responsabil deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE)

app-store
google-play