„Baterel Eroul Reciclării” revine în școlile din România din 16 septembrie

Asociația Environ în parteneriat cu Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) lansează pe 16 septembrie, pentru al nouălea an consecutiv, campania națională de educație ecologică, „Baterel Eroul Reciclării” – programul care pune bazele reciclării și economiei circulare pentru preșcolarii și elevii din instituțiile de învățământ din țară noastră.

Competiții

Pe parcursul anului școlar, elevii din școlile înscrise în campanie participă în acțiuni concrete de protecție a mediului, fiind implicați în competiții de colectare selectivă a echipamentelor electrice vechi și a bateriilor uzate. Trimestrial, cei mai „harnici” colectori sunt recompensați cu dotări pentru școală, cursuri sau activități.

Pe lângă concursul de colectare, lună de lună se desfășoarăși competiția „#EroiiReciclării în acțiune”. Clasele care participă la provocări lunare (mini-proiecte creative) și ating punctajul maxim sunt recompensate cu premii din colecția Baterel: tricouri, hanorace, rechizite, șepci ș.a. Printre activitățile eco-creative se numără realizarea de colaje, benzi desenate, jocuri, scenete de teatru, experimente științifice sau reportaje .În plus, în funcție de numărul de proiecte în care se implică, elevii beneficiază și de alte premii surprize.

„Fiecare început de an școlar reprezintă pentru noi un prilej de a duce mesajul colectării selective și reciclării mai aproape de copiii și adolescenții din România. De aproape 9 ani, „Baterel” ne confirmă că e mai mult decât program de educație ecologică – un demers încet dar sigur prin care participăm în mod direct la schimbarea în bine.

Nu am putea vorbi despre un viitor mai bun și mai curat în lipsa unor tineri care înțeleg și aplică principiile de care avem nevoie să evoluăm ca societate: responsabilitate, respect, implicare. Dacă aceia care reprezintă viitorul – copiii – nu învață de pe băncile școlii noțiuni esențiale pentru protejarea mediului, va fi cu atât mai dificil să creăm acea generație pe care ne-o dorim și o așteptăm. Contribuția dascălilor într-un astfel de proiect este esențială, de aceea îi încurajăm să se alăture și în acest an proiectului „Baterel”! – Roxana Puia, director marketing Environ

În timpul programului „Baterel Eroul Reciclării”, elevii și profesorii au acces la materiale informative și ghiduri care detaliază principiile colectării selective și oferă sfaturi pentru creșterea eficienței energetice. Clasele înscrise pot beneficia de lecții demonstrative, înâlniri cu mascota Baterel, activități practice și invitații la alte evenimente cu tematică ecologică. Până în prezent, peste 35.000 de elevi („eroii reciclării”) din 1500 de școli au devenit parte din povestea lui Baterel în lupta pentru reciclare.

Lansarea celei de-a noua ediții „Baterel” corespunde în acest an cu difuzarea în premieră la radioul Itsy Bitsy a episoadelor „2 minute cu Amy” , cel mai recent proiect educațional creat de Environ și SNRB.

Înscrieri

Pentru ediția 2019-2020 „Baterel Eroul Reciclării”, înscrierile se fac pe www.magazinbaterel.ro . Profesorii care fac înregistrarea, pot solicita informații suplimentare la datele: 031.827.0000 sau helpdesk@baterel.ro

Rețeaua națională de puncte de colectare Environ vă oferă posibilitatea de a elimina în mod corect și responsabil deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE)

app-store
google-play