Environ și AHK România donează contravaloarea deșeurilor electrice în numele companiilor care reciclează

Asociația Environ și Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România), împreună cu Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) desfășoară în perioada 5 martie – 30 octombrie 2019, a doua ediție a campaniei de responsabilitate socială ,,Recycle Mit! – Provocare la reciclare!” ce vizează creșterea cantităților de deșeuri electrice și baterii uzate colectate de la companii.

Programul ,,Recycle mit!” reprezintă o provocare adresată mediului de afaceri de a participa într-un program complet de responsabilitate socială care abordează cele două teme principale ale conceptului de CSR: grija față de mediu și implicarea în comunitate prin susținerea unei cauze sociale. Participanții în program au ocazia să implementeze un sistem funcțional de colectare și reciclare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și a bateriilor și acumulatorilor uzați, contribuind astfel la reducerea impactului negativ asupra mediului generat de poluarea cu metale grele și substanțe periculoase.

La finalul proiectului, greutatea deșeurilor colectate de la companiile participante se va transforma într-o donație către o asociație umanitară care sprijină copiii din medii defavorizate.

„Anul acesta ne dorim să dublăm faptele bune pe care companiile le fac atunci când reciclează susținând o cauză socială. Am ales să schimbăm un pic abordarea inițială și să înlocuim conceptul de recompensare directă a celui care reciclează, redirecționând premiul către un beneficiar cu o nevoie reală. Motivația și satisfacția participanților vin acum din oportunitatea extraordinară pe care le-o oferim de a genera prin gestul lor un impact pozitiv în societate. Credem cu tărie că este o măsură prin care dezvoltăm componenta de responsabilitate socială a organizațiilor, iar împreună facem demersuri pentru a construi o comunitate de business sensibilă la temele de mediu și la problemele persoanelor vulnerabile,” – Roxana Puia, PR Manager Asociația Environ.

Campania „Recycle Mit” se adresează tuturor firmelor membre AHK România și își propune să faciliteze implicarea companiilor în acțiuni concrete cu impact asupra mediului înconjurător și cu beneficii pentru comunitatea în care activează.

Înscrieri

Participanții care se înscriu online pe www.econet-romania.com sau prin e-mail la adresa econet@environ.ro, vor primi recipiente speciale pentru colectarea selectivă a deșeurilor electrice și a bateriilor uzate, putând solicita preluarea gratuită a acestora oricând pe perioada derulării campaniei. La finalul programului, toate cantitățile de deșeuri colectate vor fi transformate în donație către o cauză socială.

„Pentru noi “Recycle Mit” este modul nostru de a arăta că ne pasă, că ne implicăm și că încercăm cu toate mijloacele pe care le avem să sprijinim și să încurajăm cele peste 600 de companii membre ale Camerei să contribuie efectiv și eficient la un mediu mai curat în țara în care angajații lor muncesc și trăiesc”, a declarat Sebastian Metz, Director General si Membru în Consiliul Director – AHK România

Prima ediție a progamului a fost lansată în februarie 2017 în cadrul unei conferințe organizată de Econet România – inițiativa greentech a Camerei de Comerț și Industrie Româno – Germane care a avut ca temă economia circulară. În total, 70 de companii din mediul privat și-au manifestat interesul de a se implica în proiect, iar câștigătorii premiilor care au constat în sisteme de recompensare și motivare a angajaților la locul de muncă au fost Autonet, Optim Project Management și Hamm Reno.

Regulamentul campaniei, formularul de înscriere și alte detalii sunt disponibile pe www.reciclamimpreuna .ro și www.econet-romania.com

Rețeaua națională de puncte de colectare Environ vă oferă posibilitatea de a elimina în mod corect și responsabil deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE)

app-store
google-play