Deșeuri electrocasnice mici (SDA)

ENVIRON vă pune la dispoziție servicii de reciclare electrocasnice mici: cuptoare cu microunde, ceasuri, cuțite electrice, mixere, blendere, storcatoare, fier de călcat, aparate de iluminat, instrumente de supraveghere și control, jucării, scule și unelte ș.a.

Asigurăm soluții complete pentru gestionarea corectă pentru aparatele electrice mici, la sfârșitul ciclului de viață.

De ce și cum se reciclează electrocasnicele mici?

Deși sunt mici, aceste echipamente conțin substanțe dăunătoare pentru mediu, dar conțin și o mulțime de resurse recuperabile și valoroase.
Reciclarea lor favorizează economisirea resurselor naturale limitate și a materiilor prime și contribuie la reducerea impactului negativ asupra mediului și sănătății noastre.

Procesul implică:

  • Presortare
  • Decontaminare – baterii, acumulatori, condensatori
  • Mărunțire și separare magnetică și inductiva

Toate aceste echipamente sunt transformate în fracții de plastic, metale feroase și neferoase, sticlă, cabluri și plăci de circuit integrat într-o singură instalație.

Cine e responsabil pentru reciclarea de cuptoare cu microunde?

Fie că dețineți un magazin fizic sau online prin care comercializați electrocasnice mici (cuptor cu microunde, prăjitor de pâine, uscător de păr ș.a) fie că produceți sau importați astfel de produse, legea vă obligă să plătiți taxa de gestionare a DEEE pentru produsele comercializate. Neîndeplinirea obligațiilor de mediu implică amenzi de până la 50.000 lei sau chiar suspendarea temporară a activității.

Soluții:

ENVIRON preia responsabilitatea legală privind gestionarea echipamentelor electrice la finalul ciclului de viață, atunci când devin deșeuri.

Contactați-ne și vom găsi soluția potrivită pentru a vă îndeplini obligațiile de mediu!

 

Dacă ești persoană fizică și cauți pur și simplu un centru de reciclare pentru cuptorul cu microunde, scrie-ne aici.

Solicită oferta ENVIRON

Pentru a primi o ofertă personalizată privind transferul de responsabilitate în domeniul DEEE, pentru solicitare containere colectare sau alte propuneri de colaborare, vă rugăm să completați formularul