Deșeuri echipamente informatice și de telecomunicații (IT&C)

ENVIRON vă pune la dispoziție servicii pentru gestionarea corectă a deșeurilor echipamente informatice și de telecomunicații: colectare și reciclare calculatoare, laptopuri, telefoane vechi, reciclare imprimante și componente PC.

De ce și cum se reciclează un telefon vechi?

Un smarphone conține în jur de 30 de componente diferite, unele dintre ele fiind din cele pe cale de a se epuiza – galiu, argint sau arsenic, iar altele foarte periculoase precum plumb, mercur, cadmiu. Ajuns la groapa de gunoi un telefon eliberează aceste substanțe toxice în pământ, afectând pânza freatică și, implicit, sănătatea noastră.

Procesul implică:

  • Decontaminare – baterii, acumulatori, condensatori
  • Mărunțire și separare magnetică și inductiva

Cine e responsabil pentru reciclarea de echipamente informatice și de telecomunicații?

Fie că dețineți un magazin fizic sau online prin care comercializați echipamente informatice și de telecomunicații, fie că produceți sau importați astfel de produse, legea vă obligă să plătiți taxa de gestionare a DEEE pentru produsele comercializate. Neîndeplinirea obligațiilor de mediu implică amenzi de până la 50.000 lei sau chiar suspendarea temporară a activității.

Soluții:

ENVIRON preia responsabilitatea legală privind gestionarea echipamentelor electrice la finalul ciclului de viață, atunci când devin deșeuri.

Contactați-ne și vom găsi soluția potrivită pentru a vă îndeplini obligațiile de mediu!

 

Dacă ești persoană fizică și cauți pur și simplu un centru de colectare frigidere vechi, scrie-ne aici.

Solicită oferta ENVIRON

Pentru a primi o ofertă personalizată privind transferul de responsabilitate în domeniul DEEE, pentru solicitare containere colectare sau alte propuneri de colaborare, vă rugăm să completați formularul