Deșeuri echipamente care conțin ecrane (CRT&LCD)

Televizoarele și monitoarele vechi conțin substanțe periculoase precum plumb, cadmiu, oxid de bariu şi oxid de stronţiu, europiu, ytriu sau mercur.

De ce și cum se reciclează televizoarele și monitoarele?

Televizoarele și monitoarele vechi conțin substanțe periculoase precum plumb, cadmiu, oxid de bariu şi oxid de stronţiu, europiu, ytriu sau mercur.

Metalele grele dintr-un televizor pot provoca afecțiuni grave, expunerea la plumb fiind deosebit de periculosă pentru copii.

Dezasamblarea televizoarelor și monitoarelor cu tuburi cinescopice presupune izolarea acestor tuburi și se realizează în condiții de securitate

Procesul implică:

  • îndepărtare cablurilor, carcasei și a plăcilor de circuit imprimat
  • aspirarea pudrei fluorescente

După tratare, rezultă fracții de sticlă (contaminată și necontaminata), metale feroase, neferoase și pudra fluorescentă.
Sun recuperate și reintră în circuitul economic materiale precum fier, aluminiu, cupru și metale rare (ytriu și eutropiu).

Cine e responsabil pentru reciclarea televizoarelor vechi?

Fie că dețineți un magazin fizic sau online prin care comercializați ecrane, monitoare și echipamente mari care conțin ecrane cu o suprafață mai mare de 100 cm2, fie că produceți sau importați astfel de produse, legea vă obligă să plătiți taxa de gestionare a DEEE pentru produsele comercializate. Neîndeplinirea obligațiilor de mediu implică amenzi de până la 50.000 lei sau chiar suspendarea temporară a activității.

Soluții:

ENVIRON preia responsabilitatea legală privind gestionarea echipamentelor electrice la finalul ciclului de viață, atunci când devin deșeuri.

Contactați-ne și vom găsi soluția potrivită pentru a vă îndeplini obligațiile de mediu!

 

Dacă ești persoană fizică și cauți pur și simplu un centru de colectare televizoare vechi, scrie-ne aici.

Solicită oferta ENVIRON

Pentru a primi o ofertă personalizată privind transferul de responsabilitate în domeniul DEEE, pentru solicitare containere colectare sau alte propuneri de colaborare, vă rugăm să completați formularul