Deșeuri echipamente de transfer termic (CFC)

ENVIRON vă pune la dispoziție servicii pentru gestionarea corectă a echipamentelor de transfer termic: colectare și reciclare frigidere, congelatoare, vitrine frigorifice, lăzi frigorifice, pompe de căldura, radiatoare.

De ce și cum se reciclează aparatele de aer condiționat și frigiderele?

Unele echipamente de transfer termic, precum frigiderele vechi, conțin  CFC (ficlorofluorocarboni)  și HCFC (hidroflorocarbon), substanțe care deteriorează stratul de ozon, o problemă asociată cu dezechilibrul climatic, scăderea imunității și alte afecțiuni.

 Pentru că necesită o manipulare specială, odată colectate, aparatele de aer condiționat și frigiderele sunt încărcate și transportate în condiții de siguranță către operatorii de tratare şi reciclare.

Echipamentele de acest tip sunt tratate specific pe linia de reciclare frigidere vechi și reciclare aparate de aer condiționat.

Procesul implică:

  • decontaminarea (extragerea uleiurilor minerale și a agenților frigorifici – substanțele chimice care răcesc aerul)
  • mărunțirea și separarea magnetică și prin absorție
  • colectarea plasticului, a metalelor feroase și neferoase, spumă poliuretanică, sticlă, uleiuri, freon, lemn

După neutralizarea substanţelor periculoase, rezultă materiile prime secundare care sunt reintroduse în circuitul economic.

Cine e responsabil pentru reciclarea aparatelor de aer condiționat și frigidere?

Fie că dețineți un magazin fizic sau online prin care comercializați aparate frigorifice sau aparate  de aer condiționat, fie că produceți sau importați astfel de produse, legea vă obligă să plătiți taxa de gestionare a DEEE pentru produsele comercializate. Neîndeplinirea obligațiilor de mediu implică amenzi de până la 50.000 lei sau chiar suspendarea temporară a activității.

Soluții:

ENVIRON preia responsabilitatea legală privind gestionarea echipamentelor de transfer termic la finalul ciclului de viață, atunci când devin deșeuri.

Contactați-ne și vom găsi soluția potrivită pentru a vă îndeplini obligațiile de mediu!

 

Dacă ești persoană fizică și cauți pur și simplu un centru de colectare frigidere vechi, scrie-ne aici.

Solicită oferta ENVIRON

Pentru a primi o ofertă personalizată privind transferul de responsabilitate în domeniul DEEE, pentru solicitare containere colectare sau alte propuneri de colaborare, vă rugăm să completați formularul