Contact
Membri
Din-natura-cu-grija
/ Din natură, cu grijă. Înapoi în natură, cu și mai multă grijă 
/ Din natură, cu grijă. Înapoi în natură, cu și mai multă grijă 

Ce mănânci spune cine ești. Ce arunci, și mai mult

Colaborarea dintre ENVIRON și NOUA Bucătărie Românească a pornit de la o întrebare simplă: Știm ce punem în farfurie. Dar știm ce lăsăm în urmă? Sustenabilitatea înseamnă alegeri zilnice, gesturi mici și grija pentru impactul nostru nevăzut.
Exact așa cum ne pasă de ce mâncăm, ar trebui să ne pese și de ce scoatem din casă.

În 2025 ne-am alăturat caravanei ”România în farfurie” inițiată de Chef Alex  Petricean și echipa NOUA. Bucătărie Românească pentru că ne unește același respect pentru origine, natură și lucrul făcut cu intenție. 

Ce aruncăm e la fel de important ca ceea ce mâncăm. Pentru că dacă nu avem grijă de ce lăsăm în urmă, riscăm ca deșeurile să ajungă în locuri pe care le prețuim: natură, sol, farfurie.

Am creat împreună o imagine simbolică: un dish compus nu din ingrediente comestibile, ci din resturi de echipamente electronice.

Dacă nu avem grijă de ceea ce aruncăm, ce va ajunge înapoi la noi? Așa cum alegem o roșie coaptă din piață sau un vin cu poveste, putem alege să nu ignorăm un telefon stricat sau un cablu uitat într-un sertar.  Ce alegem să folosim, și mai ales, ce lăsăm în urmă, spune cine suntem.

Ce mănânci spune cine ești. Ce arunci, și mai mult.

  • De ce păstrăm un telefon vechi într-un sertar?
  • Unde ajunge un cablu aruncat la coșul greșit?
  • Și cum putem transforma responsabilitatea într-un gest la fel de firesc ca alegerea unui ingredient local?