FB RR Siliștea 800x312
Pe 19 octombrie comunele Siliștea și Făurei reciclează!

 

Asociația Environ în parteneriat cu Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB), Primăria Siliștea și Primăria Făurei, organizează, vineri 19 octombrie, o campanie de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și a bateriilor uzate.
Între orele 09.00 – 12.00 localnicii din Siliștea vor preda echipamentele electrice și electronice vechi și acumulatorii portabili uzați. Colectare se ve muta apoi în Făurei, în intervalul 13.00 – 16.00. Pentru echipamentele voluminoase (mașini de spălat, frigidere), locuitorii pot solicita telefonic sau prin e-mail (031.827.0000 sau Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.) ridicarea de acasă.
Toți cei care vor preda minim 10 kg de deșeuri electrice sau 5 kg de baterii uzate la centrul de colectare special amenajat, vor fi premiați cu tichete cadou, pornind de la 10 lei.

FB RR Făurei 800x312
Programul „România Reciclează” își propune să crească gradul de informare și conștientizare al populației cu privire la necesitatea colectării selective a deșeurilor de echipamente electrice și electronice și a bateriilor uzate, pentru un mediu sănătos.
Potrivit prevederilor OUG nr.5/2015, autoritățile locale au obligația de a asigura colectarea DEEE-urilor provenite de la gospodăriile particulare prin centre fixe de colectare, puncte mobile de colectare (un centru la 50.000 de locuitori, dar nu mai puțin de un centru pe localitate) sau colectarea periodică cu operatori desemnați.

Campania „România Reciclează” se desfășoară simultan și în Mânăstirea (Călărași). Săptămâna viitoare campania ajunge în Caraș Severin și Sibiu.Calendarul programului pentru luna octombrie poate fi urmărit aici.
Autoritățile publice, primarii de localități mai mari sau mai mici, se pot înregistra în continuare în campania națională „România Reciclează”. Programul se va derula până pe 30 noiembrie, iar înscrierile se fac prin e-mail (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.) sau direct prin telefon la numarul 031.827.0000.