international e waste day environ1

13 octombrie a fost data care a marcat pentru prima dată la nivel global Ziua internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice. Evenimentul care și-a propus promovarea gestionării corecte a deșeurilor de echipamente electrice și electroinice s-a bucurat de un real succes, spun organizatorii.

WEEE Forum a declarat că Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice a fost celebrată în 30 țări diferite din întreaga lume, cu susținerea a 50 de organizații.

Evenimente și acțiunile dedicate (campanili online, puncte de colectare temporare în centrele urbane) au atras atenția asupra reciclării deșeurilor electronice și au încurajat consumatorii și companiile să le elimine în mod correct.

Asociația Environ, în calitate de membru WEEE Forum, a derulat campanii de conștientizare online și offline, atât pentru cei mici, cât și pentru adulți. Sâmbătă și duminică, în Craiova și Constanța, într-una din cele mai mari rețele de hypermarket-uri au avut loc ateliere de educație ecologică pentru copii.

Tot pe 13 octombrie, Environ a lansat o nouă versiune de aplicație smart pentru reciclare, menită să încurajeze și faciliteze obiceiurile de reciclare.

„Reacțiile tuturor celor implicați în evenimentele organizate de noi ne confirmă, odată în plus, că oamenii au noțiuni privind reciclarea deșeurilor electrice. În același timp, aceștia au nevoie de exemple și acțiuni care să le reamintească de ce este atât de important să reciclăm și cum o pot face. Ziua Internațională a Reciclării deșeurilor electrice a fost o ocazie excelentă să atragem atenția asupra necesității reciclării DEEE-urilor.”– Roxana Puia, PR Manager Environ


"Suntem foarte încântați de participare și însemnătatea pe care am dat-o acestei zile. Numărul de țări implicate și evenimentele organizate au depășit așteptările noastre, dând o notă pozitivă în toate locurile în care s-a celebrat Ziua internațională a deșeurilor electronice”. – a declarat  Pascal Leroy, Secretarul General WEEE Forum

Informații suplimentare despre Ziua internațională a deșeurilor electronice:
http://www.weee-forum.org/international-e-waste-day-0