WhatsApp Image 2018 06 18 at 11.28.001

După ce în prima săptămâna s-au colectat 5 tone de DEEE, în săptămâna a doua din campania , desfășurată în perioada 15 – 16 iunie 2018, cantitatea de deșeuri electrice și electronice colectată s-a ridicat la 12 tone, fapt ce demonstrează că oamenii încep să înțeleagă importanța reciclării acestor deșeuri, extrem de nocive pentru mediul înconjurător.

Localitățile care au participat la a doua etapă au fost Bălan, Dobrosloveni, Ocnele Mari, Hoceni, Grivița și Pietroasa, fiecare din primăriile locale având o contribuție majoră la succesul campaniei. Cele mai bune rezultate s-au intregistrat însă în comuna Dobrosloveni, acolo unde Primăria Dobrosloveni și edilul orașului, domnul Gheorghe Tudorascu, au dat dovadă de implicare totală, ceea ce a dus la colectarea a 7 tone de deșeuri de echipamente electrice și electronice.

La fel ca și în prima săptămână, cele mai multe echipamente reciclate au fost televizoare, dar deșeurile din segmentul IT au fost un procent important din totalul de DEEE-uri reciclate.

Astăzi a început colectarea și pentru etapa a 3-a, în localitățile Mociu, Camarasu, Obreja, Sasca Montană, Buciumeni, Vârfuri, Bran și Lipanești, care va ține până duminică, 23 iunie.

Campania itinerantă dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul urban și rural, ,,România Reciclează”,  se adresează locuitorilor, persoane fizice din localitățile participante, instituind un mecanism de premiere a tuturor participanților.  Promovarea colectării separate și reciclării deșeurilor la nivelul fiecărei comunități are în primul rând un puternic caracter de reponsabilitate socială și simultan, avantaje economice imediate prin acordarea bonificației la predarea deșeurilor.

Programul ,,România Reciclează” are drept obiective creșterea gradului de informare și conștientizare al populației cu privire la necesitatea colectării selective a deșeurilor de echipamente electrice și electronice și a bateriilor uzate și crearea de puncte mobile de colectare, favorizând astfel creșterea cantităților de DEEE colectate selectiv și reciclate.

Pe perioada derulării campaniei, orice participant care va preda minim 10 kg de deșeuri electrice sau 5 kg de baterii uzate la centrul de colectare special amenajat din zona primăriei sau va solicita colectarea deșeurilor de la domiciliu, va fi premiat cu un tichet cadou. Pentru preluarea deșeurilor electrice voluminoase, participanții pot solicita ridicarea de la domiciliu la serviciul de Call Center 031.827.0000 sau pe e-mail la adresa  Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..  

În conformitate cu angajamentele luate, România trebuie să atingă o rată de colectare selectivă și reciclare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice și a bateriilor și acumulatorilor portabili uzați de 45%. Potrivit prevederilor OUG nr.5/2015, autoritățile locale au obligația de a asigura colectarea DEEE-urilor provenite de la gospodăriile particulare prin centre fixe de colectare, puncte mobile de colectare sau colectarea periodică cu operatori desemnați. Primăriile interesate să se implice în campania ,,România Reciclează” se pot înscrie pe adresa   Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

A doua etapă a campaniei ,,România Reciclează” a fost organizată de Asociația Environ în parteneriat cu Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) și cu sprijinul Primăriei Bălan, Primăria Dobrosloveni, Primăria Ocnele Mari, Primăria Hoceni, Primăria Grivița și Primăria Pietroasa.

Despre Environ

Asociația Environ este o organizație colectivă, non-guvernamentală și non-profit care instituie în România principiul european al răspunderii extinse a producătorului în domeniul deșeurilor de echipamente electrice și electronice, promovând activ de peste 10 ani conceptele de colectare selectivă, reciclare și economie circulară în țara noastră. Informații complete despre activitatea organizației sunt disponibile pe www.environ.ro