Asociația Environ face parte din delegația de informare organizată de Ministerul Economiei și Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană AHK, care participă în perioada 13-17 mai la Târgul IFAT de la Munchen.

În cea de-a doua zi a delegației, a avut loc o conferință de specialitate și informare organizată pentru firmele românești participante și în cadrul căreia au fost abordate teme precum soluții moderne în industria deșeurilor, digitalizarea și creșterea eficienței economice în transport și colectare, dar modele și proiecte în domeniul economiei circulare. La eveniment au participat reprezentanți ai Ministerului Mediului din România, domnul Secretar de Stat Laurențiu Neculaescu, domnul director general al direcției deșeuri, Cosmin Teodoru, dar și reprezentanți  ai Comisiei Europene, domnul Peter Wessman Legal Officer DG Environment, precum și doamna Christine Horn din partea Ministerului Federal al Economiei și Energiei din Germania, dar și reprezentanți ai mediului de afaceri din România.

Târgul IFAT de la Munchen are o tradiție de cincizeci de ani, fiind principalul târg pentru managementul apei potabile și menajere, a deșeurilor și materiilor prime, la nivel mondial, cu participarea expozanților din 59 de state și a beneficiind de vizitatori din 170 de țări. Evenimentul se adresează companiilor din domeniul managementului deșeurilor, organizațiilor colective, reprezentanți ai autorităților publice locale și centrale, precum și companii din domeniu.

Din program fac parte evenimente de informare, vizitarea unor stații de sortare, compostare, incinerare din Bavaria, precum și posibilități de networking cu specialiști germani din domeniu.