Ziua mondială a mediului înconjurător este aniversată, în fiecare an, la 5 iunie. Cu acest prilej, în peste 100 de țări sunt organizate manifestări pentru conștientizarea populației privind problemele de mediu.

Programul Natiunilor Unite pentru Mediu (UNEP) recomandă în fiecare an tema Zilei mondiale a mediului înconjurător. Tema din 2017 a acestei zile este ''Conectarea oamenilor la natură''. Aceasta îi cheamă pe oameni să iasă în aer liber și în mijlocul naturii, să aprecieze frumusețea și importanța acesteia, și să transmită un apel privind protejarea Pământului, pe care trăiesc laolaltă, potrivit site-ului http://www.unep.org/.

Marcarea acestei zile reprezintă unul dintre principalele mijloace prin care Organizația Națiunilor Unite încearcă să stimuleze preocuparea oamenilor pentru protejarea mediului înconjurător și în același timp să sensibilizeze factorii de decizie politică să acționeze în acest sens.

Canada este cea care va găzdui Ziua mondială a mediului în 2017. Canada va folosi acest prilej pentru a prezenta lumii întregi frumusețea mediului său natural.

Asociatia Environ si Asociatia Sistemul National de Reciclare a Bateriilor sarbatoresc Ziua Mediului in cadrul unui eveniment destinat copiilor pentru care au pregatit concursuri de colectare selectiva, ateliere de reciclare creativa, premii si invitati surpriza alaturi de mascota campaniei Baterel si Lumea Non-E.

Sursa: Agepres