Agentia pentru Protectia Mediului din SUA (EPA) impreuna cu Parteneriatul national non-profit de reciclare, din Falls Church, Virginia, au finalizat un studiu privind starea procesului de colectare selectiva in mediul rezidential din Statele Unite in anul 2016, cu raportul, "The 2016 State of Curbside Report" disponibil la https://therecyclingpartnership.app.box.com/s/i0wvano7hi3dr3ivqxv689y4zzo583l2.

Raportul ofera o analiza a atributelor cheie in colectarea selectiva care influenteaza, in mod notabil performanta:

• oferta de colectare oriunde exista deseuri de preluat

• utilizarea carucioarelor pentru a colecta materiale reciclabile; si

• un angajament serios fata de managerii de program ai sistemului de reciclare municipala.

Caracteristicile programelor de colectare selectiva, care au fost evaluate includ teme precum : tipul de container, frecventa de colectare, comisionul pentru deseurile solide municipale (MSW) si modalitatea in care sunt amestecate materiale. O serie de alte variabile, au fost evaluate.

Principalele constatari din raport arata ca nu doar caracteristicile unui singur program pot sa sprijine programe de succes. Mai multe atribute se combina pentru a sprijini recuperarea de sticle, cutii de aluminiu, containere si hartie. Suma colectata anual pe locuinta a fost indicatorul cheie utilizat pentru a masura performanta programului. Dintre cele 465 de orase dispersate geografic media a fost de 357 de livre pe gospodarie pe an, cu o taxa medie de 47$ pe tona.

Potrivit raportului, orasele reprezentate in studiu includ cel putin trei zone incorporate din fiecare stat, altele decat cele din Alaska si Hawaii; 250 dintre cele mai mari orase din tara ca nivel de populație; si fiecare capitala de stat. Cel putin 20% dintre locuintele eligibile pentru serviciul de colectare selectiva sunt reprezentate in fiecare din cele 10 regiuni ale EPA ( Agentia pentru Protectia Mediului din SUA) . Studiul are ca esantion 28% dintre casele din SUA, care ar putea primi servicii de colectare selectiva, si reprezinta o selectie a comunitatilor care reflecta diversitatea atributelor acestui programului.

„EPA lucreaza pentru a sprijini comunitatile in care se face tranzitia spre o gestionare durabila a materialelor", spune Jon Johnston, sef al sucursalei EPA in domeniul de materiale si de gestionare a deseurilor. "Descoperirile acestei cercetari si analize ne va permite sa targetam mai bine alocarea de resurse in acest scop. Suntem foarte multumiti de continutul acestui raport, sunt niste zone de oportunitate pe care EPA poate incepe sa le sprijine si sa le indrepte spre niste tinte tangibile. "

Cody Marshall, asistentul tehnic al Parteneriatul de reciclare, spune: "Intrand in aceasta cercetare, scopul nostru a fost de a evalua doar caracteristicile comune ale programelor performante, dar rezultatele merg mult mai departe. Cercetarile recente de stat din Carolina de Nord de la departamentul de calitate a mediului, arata ca exista intre 800 si 1000 de livre de materiale reciclabile disponibile in locuinta in fiecare an. Există oportunitati mari pentru a recupera mai mult din materiale in intreaga tara. Acest raport indică strategii care sa conduca la recuperarea mai mare si in mod clar a mai multor resurse. Raportul trebuie sa fie puse la dispozitia autoritatilor locale pentru a debloca intregul potential. "

Atunci cand evaluam programele de colectare (mai mult de 400 de livre pe locuinta pe an), mai mare decat media, apar teme comune :

• 100 la suta din aceste programe au avut un anumit tip de actiune publica, care a influentat colectarea selectiva in mediul rezidential;

• 96 la suta au fost programe cu un singur flux;

• 93 la suta colectate automat, si

• 83 la suta din aceste comunitati cu performante inalte au folosit carcucioare.

"Acest raport ofera informatii cheie despre ce conduce la programe de reciclare de succes", spune Craig Cookson, senior director, in domeniul reciclarii si al energiei, divizia materiale plastice la Consiliul american de Chimie (ACC), Washington, si membru al comitetului executiv al Parteneriatului de reciclare. "Cei de la ACC sunt mandrii sa faca parte din Parteneriatului pentru Reciclare deoarece atiunile la nivel local, regional si national, amplificate de parteneriate strategice, produc rezultate masurabile importante."

Sursa: RecyclingToday