Asociatia Environ participa vineri, 30 septembrie, la Noapea Cercetatorilor Europeni, eveniment care se desfasoara simultam in peste 250 de orase europene si 15 orase din Romania, avand ca scop facilitarea apropierii publicului larg de lumea cercetarii si a educatiei nonconventionale. 

In cadrul evenimentului Noaptea Cercetatorilor Europeni participantii , copii si tineri, au ocazia sa intalneasca oameni de stiinta si specialisti din diverse domenii care le pot schimba viata, si pot deveni cercetator pentru o zi, participand la activitatile stiintifice si distractive dedicate.

Aflata la prima participare in calitate de partener la aceasta manifestare europeana, Asociatia Environ propune vizitatorilor din Capitala, jocuri interactive si concursuri avand ca tema promovarea reciclarii deseurilor electrice si a celor de baterii si acumulatori si a conceptului de economie circulara.

De asemenea copii vor putea descarca si experimenta aplicatiile mobile dezvoltate de Asociatia Environ: Harta reciclarii care faciliteaza accesul la punctele de colectare de proximitate si Aventurile lui Baterel – care prezinta modalitatile de colectare si reciclare a diverselor tipuri de deseuri prin intermediul unui joc on-line. 

Primul eveniment din seria Noaptea Cercetatorilor Europeni a fost organizat in 2005 si de atunci peste 1,5 milioane de oameni au celebrat ziua dedicata promovarii stiintei. Proiectul se adreseaza ij special copiilor si tinerilor oferind o mare varietate de activitati stiintifice si educative.

Prezenta Asociatiei Environ la acest eveniment se inscrie in sfera preocuparilor constante ale Asociatiei in ceea ce priveste informarea si educarea tinerei generatii in directia dezvoltarii unei atitudini responsabile fata mediul inconjurator prin insusirea unor actiuni si metode practice aflate la indemana oricui care conduc la reducerea eliminarii necontrolate a deseurilor electrice si a celor de baterii.

Prin intermediul programelor educationale pe care le deruleaza si prezenta ca partener la acest gen de manifestari Asociatia Environ isi afirma intentia de a produce o modificare de comportament la nivelul populatiei astfel incat fiecare sa constientizeze beneficiile reciclarii deseurilor electrice si a celor de baterii si acumulatori asupra nivelului calitatii vietii si sa participe activ la imbunatatirea acesteia prin colectarea si reciclarea acestui tip de deseuri, iar  primul pas catre aceasta schimbare il reprezinta copii, ei fiind cei care pot actiona in mod eficient asupra perceptiei parintilor si a comunitatii din care fac parte privind necesitatea reciclarii. 

 

Informatii suplimentare despre eveniment gasiti si pe http://www.noapteacercetatorilor.eu/

https://www.facebook.com/NoapteaCercetatorilor/