Grație costurilor în scădere, energiile regenerabile vor continua să se dezvolte masiv în următorii ani, iar în 2040 vor produce 70% din electricitatea necesară Europei, potrivit raportului New Energy Outlook 2016, publicat de Bloomberg New Energy Finance (BNEF), scrie 7sur7.be.

Prețul gazelor naturale și al cărbunelui va scădea, dar acest lucru nu va împiedica transformarea fundamentală a sistemului mondial de electricitate în următoarele decenii, în raport cu energiile regenerabile, anticipează Bloomberg New Energy Finance (BNEF). Ca sursă de electricitate la nivel mondial, gazele vor depăși regenerabilele în 2027, iar în 2037 vor depăși cărbunele. Potrivit BNEF, această creștere a regenerabilelor va fi posibilă, datorită scăderii continue a costurilor tehnologiilor eoliene, de -41% până în 2040, și a tehnologiilor solare, de -60% în același interval de timp.

Cererea de electricitate va crește odată cu avântul pe care-l vor lua vânzările la mașinile electrice, cât și cu dezvoltarea pieței bateriilor. Potrivit BNEF, mașinile electrice vor reprezenta 35% din vânzările de mașini noi la nivel global, 41%, ceea ce înseamnă 41 de milioane de unități. Experții estimează că piața bateriilor va atinge 250 de miliarde dolari, ceea ce presupune o puternică dezvoltare a panourilor solare, ca sursă de stocare a curentului electric. 7.800 miliarde dolari vor fi investiți în energiile verzi în perioada 2016-2040, la nivel mondial, față de investițiile în energiile fosile care vor atinge 2.100 miliarde dolari, în special în țările emergente, notează BNEF.

Sursa: Eco-CSR News.ro