Saptamana trecuta, Banca Mondiala a anuntat o schimbare majora in politicile sale privind reducerea saraciei la nivel global. Potrivit reprezentantilor sai, 28% din fondurile institutiei vor fi alocate unor proiecte prin care se lupta impotriva incalzirii globale.
Banca Mondiala va aloca anual suma de 16 miliarde de dolari catre proiecte care incetinesc schimbarile climatice. In plus, reprezentantii insitutiei isi propun sa atraga de la sectorul privat alte 13 miliarde de dolari in urmatorii 4 ani, astfel incat, pana in 2020, sa poata directiona anual 29 de miliarde de dolari sectorului vizat.
Cu acesti bani, vor fi finantate proiecte in diverse domenii, precum cele de eficientizare energetica, productie de energie regenerabila, dezvoltare de tehnologii agricole inteligente sau alte tehnologii care permit reducerea consumului de apa si energie, dezvoltare a transportului si a infrastructurii sustenabile, reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera sau de educatie pe teme de mediu.
Din strategia Bancii Mondiale fac deja parte obiectivul de a alimenta 150 de milioane de locuinte din tari aflate in curs de dezvoltare cu energie regenerabila si cel de a construi sisteme de avertizare in caz de dezastru pentru alte 100 de milioane de oameni.

Sursa: Green Report