Earth Hour 2016 v3Romania a demonstrat in fiecare an ca cetatenii ei sunt interesati de mediu din ce in ce mai mult si ca sunt dispusi sa se implice in activitati durabile, ca sunt dispusi sa actioneze si la nivel individual sau in cercuri apropiate pentru a da un exemplu si altora ca schimbarea comportamentului fata de natura este posibila si la indemana oricui.

De-a lungul celor sapte editii de pana acum, peste 40 de orase au participat in mod activ la Ora Pamantului si sute de mii de romani au stins luminile pentru o ora, in ultima sambata din martie. Cladiri simbolice, castele, monumente si institutii intrerup iluminatul in mod simbolic si gazduiesc evenimente tematice. Dintre reusitele importante ale miscarii Earth Hour in Romania: Palatul Parlamentului, cea mai mare cladire civila din lume, care intr-o ora consuma cat un oras de 20.000 de locuitori, stinge luminile in fiecare an de Earth Hour si, mai mult decat atat, opreste iluminatul exterior pe parcursul noptii, in fiecare seara.

Anul acesta mesajul si indemnul nostru pentru comunitatea Earth Hour din Romania este, in continuare, „Daruieste naturii din energia ta”. ii invitam pe romani sa stinga luminile in case si sa iasa la o tura cu bicicleta, o alergare scurta sau o simpla plimbare simbolica prin oras, impreuna cu prietenii, vecinii, familia, colegii. in loc sa consumam energie acasa, putem alege sa daruim propria energie, in aer liber. La nivel de orase, provocam autoritatile si asociatiile locale sa organizeze, pe parcursul lunii martie, actiuni de mediu care sa culmineze pe 19 martie cu o tura de biciclete, pe un traseu prestabilit, unde sa se adune toti cetatenii preocupati de poluare si de aglomerarea din orase.

Earth Hour zi de zi

Earth Hour este momentul in care ne putem hotari sa reciclam, sa mergem mai mult pe jos sau cu bicicleta, sa facem dusuri mai scurte, sa trecem la sursele regenerabile de energie sau sa ne schimbam obiceiurile de consum, bazat mai mult pe nevoi decat pe dorinte create artificial prin trucuri de marketing si acordand mai mult loc in cosurile noastre de cumparaturi produselor responsabile – traditionale, ecologice sau certificate FSC, ce atesta provenienta din paduri gestionate responsabil.

Despre Earth Hour

Earth Hour a aparut ca un raspuns la o intrebare simpla: cum ii putem determina pe oameni sa constientizeze una din cele mai mari amenintari actuale, schimbarile climatice? Replica a venit de la WWF Australia, concretizata intr-o campanie care promova un gest pe cat de simplu, pe atat de puternic: stingerea luminilor. Se intampla pe 31 martie 2007, la Sydney, cand 2 milioane de case si sedii de companii australiene au stins luminile timp de o ora. Ora Pamantului.

In 2008, 50 de milioane de oameni au ales sa celebreze Earth Hour. in 2010, 4.500 de orase din 128 de tari au participat la Earth Hour pe 27 martie, campania devenind, astfel, cea mai mare actiune de mediu din toate timpurile. in prezent, comunitatea de sustinatori Earth Hour a atins 2 miliarde de oameni, din peste 7.000 de orase, din peste 152 de tari.

Pe site-ul WWF Romania este disponibil programul tuturor activitatilor organizate cu ocazia Earth Hour

Sursa: Realitatea.