ICCA Logo 01In perioada 1 - 2 octombrie 2015, la Hanovra, Germania are loc Conferința internațională pentru măsuri împotriva schimbărilor climatice/Autoritățile locale generează schimbare.

Municipalitățile joacă un rol strategic în încercarea de a combate schimbările climatice. Ele generează progrese și acționează ca modele pentru măsuri eficiente de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră. Pentru a scoate în lumină potențialul și realizările locale și pentru a sprijini schimbul de cunoștințe despre politici și implementare, Germania va găzdui International Conference on Climate Action (ICCA2015). Conferința este organizată de Ministerul Federal al Mediului, Conservării Naturii, Construcțiilor și Societății din Germania (BMUB), de Ministerul Mediului, Energiei și Protecției Climei Saxoniei Inferioare și de Institutul German de Planificare Urbană (Difu).


Climate Alliance (Alianța pentru climă) a contribuit enorm la pregătirea programului conferinței și la organizarea vorbitorilor. Atelierele Climate Alliance (Alianței pentru climă) care trezesc un interes deosebit sunt:

- City Partnerships and Bilateral Cooperations via the Tandem project on Franco-German climate partnerships (Parteneriate urbane și cooperări bilaterale prin proiectul Tandem privind parteneriatele franco-germane pentru schimbări climatice). Acest atelier organizat în cooperare cu Adelphi și Energy Cities, va include exemple de parteneriate între orașe din Franța și Germania și între orașe din Germania și Polonia.

- Cooperation in Regions via the Covenant of Mayors (Cooperare în regiuni prin Convenția Primarilor) În cadrul acestui atelier vor discuta despre cooperarea la nivel regional diferiți semnatari ai Convenției Primarilor, dar și Susanne Torriente din orașul Fort Lauderdale (Florida, SUA).
- Forum on Food and Culture via the Climate Protection Dialog project (Discuție despre alimente și cultură prin proiectul Dialog despre protejarea climei) În a doua parte a acestui forum, care este deschis marelui public, își vor aduce contribuția Wam Kat și artistul Antje Schipper din cadrul inițiativei Myvillages, dar și de la City of Frankfurt, despre experiența lor la Climate Gourmet Week (Săptămâna gastronomică a climei).

Prin grija si cu sustinerea Ministerului Federal al Mediului,  Conservării Naturii, Construcțiilor și Societății din Germania, reprezentantii Asociatiei Environ au fost invitati sa participe alaturi de reprezentanti ai autoritatilor centrale si locale din Romania la acest important eveniment ce  precede Conferinta COP21 de la Paris din luna decembrie asupra schimbarilor climatice.

Mai multe detalii regasiti aici.