Circular Europe Newtork (CEN) a lansat la finalul lunii trecut site-ul si baza de date de bune practici pe economie circulara - www.circular-europe-network.eu

,,Descoperiti portalul catre bune practici privind economia circulara din orase si regiuni de la nivelul Europei”, acestea au fost cuvintele lui Philippe Micheaux Naudet, project manager la ACR+, responsabil de proiectul Circular Europe Network, la lansarea noului website CEN, in timpul celui de-al treilea workshop al retelei care a avut loc pe data de 30 octombrie 2015, in Bruxelles. 

Platforma online dispune de o baza de date completa cu bune practici pe economia circulara din orasele si regiunile europene, disponibile integral membrilor ACR+. Aceste fise sunt accesibile prin intermediul unei harti interactive pe homepage-ul site-ului. In mod special, unele fise ofera o imagine de ansamblu generala asupra strategiilor de economie circulara, la nivel local si regional. Utilizatorii pot de asemenea sa navigheze, folosind diferite criterii: instrumente, modele business si resurse, avand de asemenea acces la o gama variata de studii de caz, de exemplu sisteme de service pentru produse in Bruxelles sau waste prevention in Catalonia.

Baza de date concentreaza cei 20 de ani de expertiza si implicare ai ACR+ in varii proiecte legate de eficienta si economie circualra. Baza de date include deja peste 60 de studii de caz si va fi actualizata in mod constant. 

Prin navigarea pe site, utilizatorii vor avea de asemenea acces la rapoarte si publicatii, precum ghidul general CEN pe strategii de economie circulara publicat de ACR+ in luna mai.

Site-ul www.circular-network-europe.eu este organizat astfel incat sa asigure acces direct si rapid pentru toti utilizatorii la informatii despre retea, activitati, precum si posibilitatea vizionarii unui cuprins al tuturor documentelor disponibile. 

,,Autoritatile locale si regionale reprezinta actorii cheie in economia circulara. Pentru a isi putea indeplini complet acest rol, au nevoie la acces la bune practici si posibilitatea de a impartasi expertiza. Tocmai acest lucru incercam sa il oferim prin intermediul platformei. Website-ul este o resursa dinamica pe care autoritatile publice o pot folosi pentru a afla mai multe lucruri despre strategiile de economie circulara care au fost deja implementate cu succes”, a declarat Francoise Bonnet, Secretarul General ACR+.