Un forum al factorilor implicati analizeaza ideea utilizarii tehnologiei pentru indeplinirea obiectivelor federale de urmarire a echipamentelor electronice si pentru dezvoltarea reciclarii deseurilor electronice in S.U.A.

Aceleasi tehnologii care ne ajuta sa localizam telefoanele mobile si animalele pierdute, sa deschidem usile masinii, sa platim taxele de autostrada si sa facem multe alte lucruri ne-ar putea ajuta sa intelegem mai bine ce se intampla cu echipamentele electronice dupa ce sunt scoase din uz, conform celor de la TransparentPlanet. 

Pe 12 ianuarie 2016, reprezentantii guvernului federal al S.U.A. si alti factori implicati vor discuta despre modul in care poate fi utilizata tehnologia pentru atingerea obiectivelor federale de urmarire a fluxurilor de echipamente electronice si pentru dezvoltarea reciclarii deseurilor electronice in S.U.A. 

Participantii la aceasta sedinta virtuala vor invata cum se pot implica in luarea deciziilor politice legate de urmarirea fluxurilor de deseuri electronice si cum pot beneficia de pe urma tehnologiilor avansate de urmarire a materialelor.

Printre cei care vor lua cuvantul se numara reprezentanti ai Asociatiei Americane pentru Protectia Mediului (Environmental Protection Association - EPA), ai Asociatiei pentru Identificare si Mobilitate (Association for Identification and Mobility - AIM) si ai Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci (Patent and Trade Office) (care in prezent implementeaza un sistem de urmarire a patrimoniului informatic), producatori de echipamente originale si auditori din lantul de aprovizionare a deseurilor electronice. 

TransparentPlanet va gazdui sedinta in cooperare cu EPA si cu sprijin din partea  AIM si al Aliantei RAIN RFID, organizatii mondiale de top ce reprezinta industria identificarii automate si pe cea a colectarii de date.  

In baza Strategiei Nationale de Administrare Electronica (National Strategy for Electronic Stewardship - NSES), guvernul federal al S.U.A. s-a angajat sa eficientizeze urmarirea echipamentelor electronice federale pe tot parcursul ciclului de viata si sa stabileasca o metoda de colectare, urmarire si accesare a informatiilor despre cantitati si despre circulatia electronicelor pe teritoriul S.U.A.