Fundatia eMag a premiat cu 163.000 de lei elevii romani care s-au intors acasa cu medalii de aur, argint si bronz de la olimpiadele internationale de matematica, fizica si informatica si profesorii care i-au pregatit.

Prin programul "Hai la Olimpiada!", dedicat elevilor, studentilor si profesorilor care fac performanta in educatie, fundatia eMag a oferit cate 10.000 de lei olimpicilor medaliati cu aur, 8.000 de lei elevilor care s-au intors cu argint si 6.000 de lei celor care au obtinut medalii de bronz. Profesorii pregatitori au fost recompensati cu premii in valoare de cate 3.000 de lei fiecare.

Toti cei 15 elevi membri ai echipelor din Romania au obtinut medalii in competitiile internationale la care au participat, astfel: patru medalii de aur, noua medalii de argint si doua medalii de bronz.

Prin programul "Hai la Olimpiada!", lansat in octombrie 2012, peste 1.000 de elevi din toata tara sunt sprijiniti sa atinga excelenta in educatie. Fundatia eMag ii sustine astfel pe tinerii pasionati de studiul stiintelor exacte inca din fazele premergatoare participarii la Olimpiadele Internationale si investeste in centre de pregatire organizate in mai multe licee din Bucuresti, sesiuni de pregatire a loturilor olimpice, precum si in organizarea Olimpiadelor Nationale si participarea loturilor restranse la Olimpiadele Internationale.

Sursa: Wall Street