Informare cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal

Noi, Asociatia Environ, credem ca transparenta este unul din ingredientele unei relatii pe termen lung. Apreciem interesul dumneavoastra pentru un mediu mai curat si mai sanatos, atat pentru noi, cat mai ales pentru generatiile viitoare si va multumim pentru increderea pe care ne-o acordati atunci cand ne dati acces la datele dumneavoastra cu caracter personal.

Aceasta informare vizeaza prelucrarea datelor personale de catre operatorul Environ in desfasurarea activitatii sale curente (preluarea responsabilitatilor legale de la producatori in privinta reciclarii DEEE, colectare DEEE) si este adresata persoanelor fizice, care, in calitate de reprezentanti sau persoane de contact ale unor entitati juridice, ne comunica date cu caracter personal. In subsidiar, este adresata si persoanelor fizice majore (care au implinit 18 ani), care intamplator ajung sa ne solicite informatii referitoare la reciclare DEEE.

Pentru prelucrarea datelor personale in cadrul diverselor campanii organizate de Environ, va rugam sa consultati informarile privind prelucrarea datelor cu caracter personal corespunzatoare respectivelor campanii.

In continuare veti gasi informatii, care au ca scop sa va faca sa intelegeti mai bine ce date personale colectam, cum le folosim si care este nivelul de control pe care il aveti in relatie cu datele dumneavoastra cu caracter personal pe care ni le-ati incredintat.

  1. Operatorul de date personale - Environ
  2. Datele pe care le colectam si scopurile prelucrarii lor
  3. Temeiul legal al prelucrarii
  4. Perioada de stocare a datelor
  5. Destinatarii datelor
  6. Drepturile dumneavoastra in relatie cu aceste date
  7. Dreptul de a depune o plangere
  8. Daca exista un proces decizional automat
  9. Securitatea datelor
  10. Date de contact

1. Operatorul de date personale Environ - Cine suntem

Noi suntem Asociatia Environ, organizatie colectiva, non-guvernamentala si non-profit, cu sediul social in Strada George Bacovia, nr.1, Voluntari, Ilfov. Adresa noastra de corespondenta este Strada Aromei, nr 88, etaj 1, sector 2, Bucuresti, Tel: 021.528.03.68/69, Fax: 021.528.03.70 sau 031.827.0000.

2. Datele pe care le colectam si scopurile prelucrarii lor

In desfasurarea activitatii noastre curente, este posibil ca persoane fizice sa ne puna la dispozitie date cu caracter personal. Astfel de date pot fi:

-        nume, prenume

-        adresa de email

-        telefon

-        functia

-        semnatura

Folosim aceste date in scopul exclusiv de a face mediul mai curat, prin reciclarea deseurilor electrice si electronice si prin cresterea gradului de constientizare a populatiei cu privire la impactul deseurilor asupra mediului. In practica, acest scop general se traduce, dupa caz, in urmatoarele scopuri concrete, pe care le vom avea in vedere in raport cu prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal:

-        de a va tine informat cu privire la modificarile legislative, noutatile din domeniul mediului si activitatea noastra, prin trimiterea periodica, de maxim 2 ori pe luna, de newsletter-uri pe adresa de email;

-        de a va comunica prin e-mail si/sau sms, actiunile pe care le organizam sau la care suntem parteneri;

-        de a va invita, prin e-mail sau sms, sa participati la programele noastre de colectare;

-        de a va invita, prin e-mail sau sms, sa participati la campaniile noastre de marketing;

-        de a ne exercita alte drepturi si executa obligatii din contractul semnat intre noi si entitatea pe care o reprezentati.

3. Temeiul legal al prelucrarii

Prelucram datele dumneavoastră personale in baza urmatoarelor temeiuri legale:

-        pentru reprezentantii si persoanele de contact ale entitatilor juridice cu care avem semnat ”Contractul de asociere in vederea preluarii responsabilitatilor legale ce revin producatorului cu privire la gestionarea deseurilor de echipamente electrice si electronice”, temeiul legal al prelucrarii este acest contract iar pentru cei care ne contacteaza in vederea aderarii la Environ si a semnarii unui astfel de contract, temeiul legal al prelucrarii datelor personale sunt insasi demersurile dumneavoastră in acest scop.

-        pentru persoanele fizice care nu se incadreaza in categoria de mai sus si care ne furnizeaza intamplator date cu caracter personal prin completarea unui formular pe site, temeiul legal, in baza caruia prelucram aceste date, este consimtamantul dumneavoastra, pe care ni l-ati acordat la momentul la care ati completat cu datele dumneavoastra personale in formularul de inscriere pe site si ati bifat luarea la cunostinta a prezentei informari. Va informam pe aceasta cale ca, aveti dreptul oricand sa va retrageti consimtamantul, fara ca acest lucru sa afecteze legalitatea prelucrarii anterioare. Puteti face aceasta trimitand un email in acest sens la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.">Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Cand v-ati retras consimtamantul, Environ nu va mai putea sa va transmita informatii pe baza consimtamantului dumneavoastra.

4. Perioada de stocare a datelor

Pentru cei cu care avem semnat Contractul de asociere mentionat mai sus, prelucrarile de date vor inceta in maxim 6 luni de la implinirea a 5 (cinci) ani de la incheierea exercitiului financiar in care a incetat contractul.

Pentru prelucrarile de date efectuate in baza consimtamantului dumneavoastra, datele sunt prelucrate pe durata necesara indeplinirii scopului pentru care ne-ati comunicat datele, dupa care acestea vor fi sterse in maxim 3 luni.

5. Destinatarii datelor - Cum si cu cine impartim aceste date

Datele dumneavoastra nu sunt dezvaluite niciunei alte entitati in scop de marketing direct.

Putem dezvalui datele dumneavoastră autoritatilor publice sau instantelor de judecata, in masura in care este necesar pentru respectarea obligatiilor noastre legale.

In eventualitatea in care la datele dumneavoastra au acces parteneri contractuali de-ai nostri care ne furnizeaza servicii, asa-numiti imputerniciti, acestia au obligatia sa asigure confidentialitatea si securitatea datelor respective si sa nu le foloseasca în alt scop decat acela in care ni le-ati acordat noua. În eventualitatea in care acest partener este în afara Zonei Economice Europene, va asiguram ca transferul se va face cu respectarea prevederilor legale aplicabile in aceasta materie.

6. Drepturile dumneavoastra in relatie cu datele pe care ni le-ati pus la dispozitie

Retragerea consimtamantului - asa cum am mentionat si la punctul 3 de mai sus, daca datele dumneavoastra personale sunt prelucrate de noi in baza consimtamantului dat de dumneavoastră, aveti dreptul oricand sa va retrageti consimtamantul.

Dreptul de acces inseamna ca aveti dreptul de a obtine o confirmare din partea noastra ca prelucram sau nu datele cu caracter personal care va privesc si, in caz afirmativ, puteti obtine acces la datele respective si la informatii privind modalitatea in care sunt prelucrate.

Dreptul la rectificare se refera la corectarea sau completarea datelor cu caracter personal inexacte sau incomplete.

Dreptul la stergerea datelor ("dreptul de a fi uitat") inseamna ca aveti dreptul sa ne solicitati sa va stergem datele cu caracter personal. Avand in vedere ca stergerea datelor se poate face in anumite conditii reglementate de lege, vom analiza cererea dumneavoastra in raport cu aceste prevederi și vom reveni in scris in termenul legal privind ce date putem sterge.

Dreptul la restrictionarea prelucrarii poate fi exercitat in cazul in care:

i) contestati exactitatea datelor dumneavoastra, pentru o perioada care ne permite sa verificam corectitudinea lor;

ii) prelucrarea este ilegala iar dumneavoastră va opuneți ștergerii datelor, solicitand in schimb restrictionarea prelucrarii lor;

iii) nu mai avem nevoie de datele cu caracter personal in scopul prelucrarii, dar dumneavoastra le solicitati pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta;

Dreptul la portabilitatea datelor se refera la dreptul pe care il aveti in anumite conditii, de a primi datele dumneavoastra intr-un format structurat si la dreptul ca aceste date sa fie transmise direct altui operator.

7. Dreptul de a depune o plangere la ANSPDCP

Dacă aveți nemulțumiri in privința modului in care prelucram datele dumneavoastra personale, va rugam sa ne contactati pentru a va soluționa problema. Independent de acest demers, aveți dreptul sa va adresati direct ANSPDCP contactandu-i prin website-ul www.dataprotection.ro sau la email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau telefon: +40 318 059 211; +40 318 059 212; fax: +40 318 059 602.

8. Proces decizional automat

Nu luam decizii in privinta dumneavoastra bazate exclusiv pe prelucrarea automata a datelor dumneavoastra personale.

9. Securitatea datelor

Siguranta datelor dumneavoastra este una dintre prioritatile noastre. Folosim o combinatie de controale tehnice (IT), administrative si fizice pentru ca datele tale sa fie in siguranta. Cu toate acestea nicio metoda de transmitere, prelucrare sau stocare a datelor nu este complet sigura. Daca aveti orice subiect sau ingrijorare legata de securitatea datelor dumneavoastra, va rugam sa ne contactati de indata.

10. Datele de contact

Pentru orice intrebare, sugestie sau preocupare cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, va rugam sa ne contactati pe adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..