taxa de gestionare

taxa de gestionare

Taxa de gestionare a DEEE - taxa verde, timbru verde sau taxa eco reprezinta contributia consumatorilor pentru acoperirea costurilor de colectare, tratare si eliminare nepoluanta a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE).

Valoarea taxei asigura finantarea intregului proces de colectare si reciclare, precum si indeplinirea obiectivelor de mediu prevazute de legislatia europeana si cea nationala. 

Valoarea taxei este inclusa in pretul de achizitie al produsului electronic sau electrocasnic si este vizibila (evidentiata separat pe factura), fiind asumata de catre toti producatorii si distribuitorii de echipamente electrice si electronice. 

Timbrul verde se aplica fiecarui echipament electric si electronic nou cumparat si are un nivel de pret fix pe categorie de produse, stabilit independent de marca, greutate, volum sau pret de vanzare si care depinde de capacitatea de reciclare a echipamentului respectiv. 

Asociatia Environ este o organizatie non-profit. Acest lucru inseamna ca scopul asociatiei nu este generarea de profit, ci asigurarea indeplinirii obligatiilor legale in mod eficient, cu costuri minime de operare. Toate veniturile sunt investite in stabilirea si dezvoltarea sistemului de colectare DEEE, colectare, procesare, reciclare si neutralizare, precum si campanii de educatie ecologica.