FB RR 800x312 bran

Pe 25 octombrie, Bran reciclează!

Asociația Environ în parteneriat cu Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) și Primăria Bran, organizează, joi, 25 octombrie, o campanie de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și a bateriilor uzate.
Între orele 10.00 – 14.00 localnicii din Bran (Brașov) vor preda echipamentele electrice și electronice vechi și acumulatorii portabili uzați. Pentru echipamentele voluminoase (mașini de spălat, frigidere), locuitorii pot solicita telefonic sau prin e-mail (031.827.0000 sau This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) ridicarea de acasă.
Toți cei care vor preda minim 10 kg de deșeuri electrice sau 5 kg de baterii uzate la centrul de colectare special amenajat, vor fi premiați cu tichete cadou, pornind de la 10 lei.


Programul „România Reciclează” își propune să crească gradul de informare și conștientizare al populației cu privire la necesitatea colectării selective a deșeurilor de echipamente electrice și electronice și a bateriilor uzate, pentru un mediu sănătos.
Potrivit prevederilor OUG nr.5/2015, autoritățile locale au obligația de a asigura colectarea DEEE-urilor provenite de la gospodăriile particulare prin centre fixe de colectare, puncte mobile de colectare (un centru la 50.000 de locuitori, dar nu mai puțin de un centru pe localitate) sau colectarea periodică cu operatori desemnați.


Cea de-a doua ediție din campania „România Reciclează” s-a desfășurat deja în 21 de comune și orașe din România. Programul va continua în zilele următoare în Dâmbovița (localitățile Cândești, Vârfuri, Buciumeni) și Argeș (Țițești). Calendarul programului pentru luna octombrie poate fi urmărit aici.
Autoritățile publice, primarii de localități mai mari sau mai mici, se pot înregistra în continuare în campania națională „România Reciclează”. Programul se va derula până pe 30 noiembrie, iar înscrierile se fac prin e-mail (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) sau direct prin telefon la numarul 031.827.0000.