In 2017, tema Zilei Pamantului este „Educatia in domeniul mediului si a climei“, cu scopul de a acorda o atentie deosebita programelor de educatie, de formare si de conducere in domeniul protectiei mediului si schimbarilor climatice.
 
In fiecare an, ziua de 22 aprilie este considerata “Ziua Pamantului” si este sarbatorita in majoritatea tarilor lumii. In data de 22 aprilie 1970 a luat fiinta miscarea pentru protejarea mediului. De atunci, in fiecare an, aceasta zi se marcheaza pentru a aduce in atentia oamenilor necesitatea protejarii mediului inconjurator, pentru a constientiza populatia privind necesitatea conservarii resurselor naturale ale lumii si pentru ca problematica ecologica sa devina parte integranta a educatiei si culturii. Protejand resursele naturale, protejam in primul rand viata.
 
In Bucuresti dar si in alte orase din tara se desfasoara diverse activitati pentru a marca aceasta zi (Carrefour Mega Mall – Atelier de creatie pentru copii; Therme – Ziua Pamantului la Therme ; Snagov; Parcul Crangasi – GO Forest de Ziua Pamantului; Parcul Lupoaica;).
 
Cei care doresc sa descopere trecutul planetei, urme ale primelor forme de viata, cum s-au transformat acestea in primele animale, cum au aparut plantele, cum s-au format continentele si chiar cum a aparut omul, sunt asteptati la evenimentul “Ziua portilor deschise la Muzeul National de Geologie”, organizat de catre Institutul Geologic al României.
 
Ziua Pamantului este una dintre cele mai populare sarbatori de mediu anuale care ne readuce aminte cat de importanta este protejarea planetei.
 
Sursa : Mediafax ; EarthDay.org; Ecopresa