Tehnologia mobila este in continua evolutie. Consumatorii si companiile sunt in mod constant actualizate cu noile modele de telefoane mobile. Ce faceti cu toate acele telefoane mobile vechi atunci cand vreti sa faceti o schimbare? Nu trebuie pur si simplu sa le aruncati. Exista multe avantaje pentru companiile care recicleaza telefoanele mobile vechi.

Beneficile reciclarii telefoanelor mobile in domeniul bussines

1. Oferte la o noua achizitionare

Majoritatea producatorilor de telefonie mobila preiau inapoi telefoanele mobile vechi si urmeaza sa le recicleze. In anumite conditii, puteti primi chiar o reducere la achizitionarea telefoanelor mobile nou. Pentru companiile care au mai multe telefoane si care doresc sa transforme telefoanele vechi in telefoane noi, acest lucru poate fi o oferta foarte atractiva. Chiar daca nu primiti banii inapoi, puteti preda telefoanele vechi inapoi la producator ca o modalitate usoara de reciclare.

2. Accesul la dispozitive reconditionate

In momentul in care oamenii si companiile aduc telefoane vechi inapoi la producator ofera furnizorilor o parte din materiile prime pe care le pot folosi pentru a construi un nou dispozitiv. Acest lucru inseamna nu numai ca se poate economisi energie si materiale, dar se pot aduce, mai multe economii de costuri pentru consumatori. Unele companii iau telefoane mobile vechi și  le reconditioneaza urmand sa le vanda la prețuri reduse. Deci, daca afacerea dvs. este mereu in cautarea de telefoane mobile/ device-uri la preturi accesibile, dispozitivele reconditionate pot fi un atu destul de mare.

3. Donatii caritabile

In loc sa luati iei banii inapoi pe device-urile vechi, puteti opta pentru a  le dona unor organizatii caritabile.  Aceasta metoda nu va avea un impact financiar foarte mare pentru afacerea dvs. dar poate fi benefic pentru imaginea publica (marketing) si moralul angajatilor.

4. Beneficii pentru mediul inconjurator      

Reciclarea telefoanelor mobile are si multe beneficii pentru mediu! Telefoanele mobile precum si alte electronice, contin materiale care pot fi daunatoare pentru mediul local si pentru ecosisteme. In plus, asamblarea unor telefoane mobile din materiale noi, inseamna ca producatorilor de telefoane mobile le trebuie mai multa materie prima si mai multa energie. Asadar, reciclarea poate ajuta la conservarea acestor materiale si la eficientizarea consumului energetic.

Reciclarea telefoanelor mobile

Daca doriti sa reciclati telefoanele mobile, exista cateva moduri prin care puteți face acest lucru. In primul rând, puteti verifica cu producatorul pentru a vedea daca acesta este implicat in vreun program de reciclare! Sau ati putea verifica, de asemenea, cu scolile locale sau organizatiile comunitare pentru a vedea daca acestea accepta telefoane mobile sub forma de donatii.

Accesand Harta Reciclarii (link : https://undereciclam.ro/), puteti verifica cu cel mai apropiat centru de reciclare de dvs. unde aveti posibilitatea de a preda gratuit telefonul pe care nu il mai folositi!

Sursa : SmallBizTrends