Dezmințire cu privire la o serie de mesaje defăimătoare la adresa Asociației Environ apărute recent în spațiul public

Având în vedere apariția în ultimele zile în spațiul public a unor afirmații tendențioase cu caracter defăimător la adresa Asociației Environ și a angajaților săi, dorim să facem următoarele precizări:

 • Asociația Environ este o organizație colectivă de transfer responsabilitate în domeniul deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) licențiată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor – licența de operare nr.3/30.01.2020.
 • În cei peste 14 ani de activitate, Asociația Environ și-a îndeplinit întotdeauna obligațiile cu seriozitate, etică și transparență.
 • Asociația Environ nu este și nu a fost implicată vreodată în nicio acțiune penală.
 • Asociația Environ nu face obiectul niciunei anchete desfășurate de vreun organ judiciar.
 • Asocierea numelui Asociației Environ sau a reprezentanților ei cu persoane din așa numitul ”Clanul de la Strehaia” este nefondată și va face obiectul unor acțiuni în instanță întrucât aduce grave prejudicii de imagine organizației.
 • În vederea îndeplinirii țintelor anuale de colectare și reciclare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice, Asociația Environ colaborează cu o serie de operatori de colectare și tratare autorizați la nivel național, criteriile de selecție urmând proceduri de lucru riguroase.
 • Cantitățile de deșeuri electrice raportate de către operatorii de colectare în numele Asociației Environ sunt verificate în conformitate cu proceduri de trasabilitate foarte bine implementate și documentate.
 • Auditurile operaționale realizate anual de către companii din Big Four care au vizat inclusiv verificarea documentelor de trasabilitate a deșeurilor certifică că Asociația Environ își desfășoară activitatea cu îndeplinirea obligațiilor legale din domeniu.
 • Asociația Environ a realizat în ultimii doi ani audituri în rândul operatorilor de colectare și tratare cu care colaborează pentru verificarea modului de lucru și a proceselor de documentare a deșeurilor care au relevat conformitatea și legalitatea acestora.
 • Ultimul control de inspecție fiscală realizat de Administrația Fondului pentru Mediu încheiat la data de 9 iulie 2021 atestă că Asociația Environ își derulează activitatea cu respectarea tuturor prevederilor legale.
 • Asociația Environ a avut întotdeauna o politică de transparență în relația cu toții partenerii săi: clienți, furnizori, colaboratori și nu a existat niciodată niciun motiv de îndoială cu privire la legalitatea și corectitudinea activităților desfășurate.

Articolele publicate în presă și în social media prezintă spețe din dosare penale în curs de soluționare care îi vizează pe terți în încercarea de a crea o legătură cu Asociația Environ. Acestea reprezintă de fapt preluarea unor postări și comentarii din social media a unor persoane rău intenționate, informații grave nedovedite și fără o bază reală și care au fost publicate fără realizarea niciunei verificări sau documentații jurnalistice.

Facem precizarea clară că Asociația Environ nu a fost implicată nici în dosare penale pe rolul instanțelor de judecată, nici în anchete penale și orice informație mincinoasă de natură a crea o suspiciune cu privire la onestitatea și corectitudinea activității Asociației Environ, ne afectează imaginea în mod grav, atât în fața clienților, cât și la nivelul percepției publicului larg.

Asociația Environ neagă orice legătură cu mențiunile defăimătoare la adresa organizației și se distanțează clar față de orice practică ilicită sau suspectă.

Orice altă afirmație este neadevărată și produce prejudicii organizației, prin urmare Asociația Environ va acționa în instanță toate persoanele și publicațiile care au adus sau vor aduce grave atingeri renumelui și imaginii noastre.

De asemenea, reprezentanții Asociației Environ nominalizați în articole, respectiv Răzvan Ziemba în calitate de președinte și Adina Ștef în calitate de director operațional, dezmint acuzațiile ce li se aduc prin formulările defăimătoare și au înaintat plângeri  împotriva persoanei care a lansat în spațiul public informații false.

Ne asigurăm toți clienții și colaboratorii că vom continua să acționăm în spiritul transparenței și eticii în activitate, conduită care ne-a caracterizat de la înființare până în prezent.

Conducerea Asociației Environ

Pentru alte informații, ne puteți contacta pe adresa office@environ.ro sau la telefon 0731.870.686 – Roxana Puia, director marketing

Despre Environ

Asociaţia Environ este o organizaţie colectivă, non-guvernamentală şi non-profit care instituie în România principiul european al răspunderii extinse a producătorului în domeniul deşeurilor de echipamente electrice şi electronice, promovând activ de peste 14 ani conceptele de colectare selectivă, reciclare, economie circulară și sustenabilitate.

Rețeaua națională de puncte de colectare Environ vă oferă posibilitatea de a elimina în mod corect și responsabil deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE)

app-store
google-play
Acest site foloseste cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookies. Mai multe detalii aici