parteneri Environ Ministerul Mediului si Padurilor Primaria Sector 1 Romprest Rematholding Ecoanvelope Recolamp
EcoRampa Colectare Deseuri
EcoRampa metale textile anvelope sticla_colorata baterii hartie_si_carton plastic deseuri_electrice deseuri sticla_alba

Situat pe Şoseaua Odăi nr. 367, centrul de colectare EcoRampa infiintat de Asociatia Environ, este primul centru ecologic de colectare selectivă alimentat exclusiv cu energie regenerabilă şi pune la dispoziţia bucureştenilor facilităţi de colectare la standarde europene.

Prin înfiinţarea centrului EcoRampa, s-a urmărit determinarea cetăţenilor, prin acord voluntar, de a adopta un comportament social responsabil, facilitandu le in conditii organizate depozitarea deşeurilor reciclabile pe care le genereaza într-un centru de colectare şi prelucrare, dotat cu containere speciale pentru 10 fluxuri de deşeuri. Dupa exemplul altor State Europene, unde rata de colectare selectiva a reciclabilelor ( sticla, hartie, carton, PET, plastic, electrice, becuri, baterii , textile, mobila) generate de populatie, este realizata in proportie de peste 50% de catre cetateni care aduc la rampa ecologica ( isola ecologica in Italia, waste separation area or municipal collection point in UK, Altstoffsammelzentrum (ASZ) in Germania, Ecorampa in Romania ) deseuri, eliminandu le separate astfel, in loc sa le arunce in ghena comuna, la un loc cu resturile biodegradabile.

Cele zece fluxuri de deşeuri care pot fi colectate la Ecorampa sunt hârtie şi carton, plastic, sticlă albă, sticlă colorată, metale feroase şi neferoase, anvelope, deşeuri electrice, becuri şi lămpi, baterii uzate şi textile. Programul pentru public este de luni până vineri de la 9 la 17:30 şi sâmbătă de la 9 la 14.

Proiectul a fost dezvoltat de Asociaţia Environ în partenerit cu Romprest, în calitate de salubrizator local, şi Primăria Sectorului 1 al Capitalei.

Partenerii Environ în acest proiect au fost Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice, EcoAnvelope, RematHolding, Recolamp şi mulţi alţii, al căror numitor comun, protecţia mediului, a condus la acest finalizarea acestui centru de colectare atât de vital pentru bucureşteni. Beneficiind de sprijinul partenerilor săi, Asociaţi Environ oferă garanţia faptului că procesul de colectare pe cele 10 fluxuri de deşeuri este încheiat prin soluţii de reutilizare, valorificare şi reciclare conform normelor europene.

Prin acest parteneriat, Asociaţia Environ doreşte să susţină Primăria şi autorităţile locale în atingerea ţintelor de colectare pe fiecare dintre cele 10 fluxuri de deşeuri, în vederea protejării sănătăţii generale a cetăţenilor Municipiului Bucureşti.